Violator – evadat, dat în urmărire generală

27/11/2018

S-a dat alarmă, astăzi, la nivelul Penitenciarului  Botoșani, după ce un deținut condamnat pentru  viol nu s-a mai întors din învoirea de 24 de ore.

Polițiști și echipe ale unității de detenție l-au  căutat pe bărbatul de 42 de ani, pe care l-au găsit  în localitatea Ripiceni.

Totodată, reprezentanții Penitenciarului au sesizat  Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani cu  privire la fapta deținutului.  În paralel, persoană condamnată va fi  cercetată disciplinar.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marți  dimineață de Penitenciarul Botoșani,  deținutul a fost condamnat definitiv la 15  ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de  viol.

El s-a aflat în permisiune de ieșire din penitenciar  pentru o durata de 24 de ore, dar nu a revenit la  unitatea de deținere la ora stabilită, respectiv  luni, la ora 14.00.

În acest context, în conformitate cu  prevederile legale, administrația unității  penitenciare a informat Inspectoratul de Poliție  Județean Botoșani și a declanșat acțiunea de  căutare a deținutului cu echipe formate din  personalul unității, cu sprijinul organelor de  poliție, în vederea capturării acestuia și  aducerii la unitatea de detenție

Potrivit oficialilor Penitenciarului,  neprezentarea din învoire la dată și ora stabilită  constituie abatere disciplinară foarte gravă.

Mai mult decât atât, pentru nelegiuirea  comisă, fapta asimilată evadării, bărbatul riscă  să primească de la șase luni până la trei ani de  închisoare.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.