A DOUA EDIȚIE A SALONULUI INTERNAȚIONAL DE ARTĂ SINGULARĂ ANARTE

26/09/2019

Miercuri, 25 septembrie 2019, la ora 15 la Muzeul Unirii din Iași a avut loc cea de a doua ediție a Salonului Internațional de Artă Singulară ANARTE. Evenimentul a fost organizat de asociația culturală ANARTE, cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie ”Gr.T.Popa” și Complexul Național Muzeal ”Moldova” Iași .La ediția din acest an a Salonului au participat artiști singulari din țări precum Franța, Iran, Anglia, Australia, Italia, India și nu în ultimul rând, România.

Arta singulară nu ține cont de normele academice, fiind un gen spontan și original care cuprinde o multitudine de genuri precum arta naivă, arta primitivă, arta vizionară și arta intuitivă. Obiectul membrilor asociației culturale ANARTE este de a diversifica și actualiza informația culturală, dar și să creeze punți culturale între artiștii din România și cei de peste hotare.

Printe participanți s-a numărat și francezul Marc Bourlier, pictor și sculptor, un artist extrem de activ din punct de vedere expozițional ale cărui lucrări au fost expuse în numeroase țări, printre care, China, Rusia și SUA.

Un alt artist de renume este și ieșeanul Sorin Purcaru.

Expoziția a fost curatoriată de criticul de artă Adina Scutelnicu, președintele asociației ANARTE care a prezentat alături de Prof. Univ. Dr. Cornelia Bordașiu de la Universitatea Națională de Arte din Iași lucrările expuse la vernisaj.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.