APARATURĂ ULTRAMODERNĂ LA CLINICA DE ORTOPEDIE A SJU MUREȘ

17/09/2019

În acest an, Consiliul Județean Mureș a alocat aproape 1 milion de lei Clinicii de Ortopedie a Spitalului Clinic Județean Mureș, prima din țară la numărul de protezări de șold și de genunchi. Din acești bani, circa 700.000 de lei au fost investiți în aparatura de ultimă generație pentru intervențiile chirurgicale.

La o conferință de presă, managerul SCJ Mureș, dr. Ovidiu Gârbovan a amintit faptul că la SJU Mureș, Clinica de Ortopedie este o clinică de tradiţie şi cu un colectiv de o înaltă ţinută profesională, mai ales că în această clinică se realizează cel mai mare număr de proteze de şold şi nu numai din ţară. Investiţiile vor continua şi în anii următori – dar pe acest a fost finalizată achiziţia unui aparat radiologic în sala de operaţii, fără de care aceste operaţii nu pot fi realizate. De asemenea, s-au terminat lucrarile la parcarea şi curtea interioară şi se va achiziţiona și un aparat de artroscopie. Managerul SCJ Mureș a mai declarat că 430.000 lei au fost cheltuiți pentru aparatul de radiologie, 250.000 lei pentru cel de artroscopie şi 250.000 lei pentru refacerea curţii şi a canalizării.

Profesor doctor Tudor Sorin Pop, șeful Clinicii de Ortopedie a SJU Mureș, a precizat că pacienții clinicii provin din toată țara, iar specialiştii realizează peste 1.000 de intervenţii artroplastice pe an, adică cel puţin patru intervenţii de acest gen pe zi. Dr. Pop a reamintit de o tradiție de prestigiu în chirurgia artroplastică de șold și genunchi, pe care clinica mureșană o continuă. Au fost elogiați înaintași iluștri precum profesorii Sava, Ciugudean si Nagy Ors.

Clinica de Ortopedie a SCJ Mureş are 63 de paturi, din care 58 paturi aparţin secţiei de ortopedie şi cinci paturi aparţin Compartimentului de Artroscopie, deţine o secţie ATI cu şapte paturi, patru săli de operaţie recent renovate şi o sală de curs dotată cu circuit video ce face posibilă transmiterea în timp real a intervenţiilor chirurgicale în curs de desfăşurare.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.