Au venit în pelerinaj şi au pus şi ştampila de vot

08/10/2018

În acest sfârşit de săptămână românii au mers la vot la referendumul pentru redefinirea familiei. Printre cei care au mers la vot la Iași au fost sute de pelerini care se pregătesc pentru sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Oamenii au sosit cu autocarele din toate colțurile țării. Ei susțin că au venit cu o săptămână mai devreme pentru că săptămâna viitoare este hramul și au vrut să evite aglomerația. Au venit în grupuri organizate. Alături de preoți au trecut mai întâi pe la moaștele Cuvioasei Parascheva și apoi s-au prezentat în secția de votare.

La Secția de votare nr. 30 din centrul Iașului, cea mai apropiată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, sunt 1.077 de persoane pe listele permanente. Dintre acestea, doar 164 și-au exprimat opțiunea electorală. Însă 1.13 au votat pe listele suplimentare. Într-o altă secție de votare din apropiere, alte câteva sute de persoane au votat pe listele suplimentare. Printre electori şi două fete din Suceava care învaţă în Iaşi.

Votul pentru acest referendum s-a încheiat duminică la ora 21, fără incidente majore. Prezenţa la urne în judeţul Iaşi a fost de 20,85.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.