Băieţel de cinci ani bătut şi închis în debaraua grădiniţei

07/03/2019

În Braşov, un băieţel de cinci ani a fost bătut şi închis în debaraua grădiniţei. Educatoarea vinovată se enervase pentru că băieţelul nu vroia să doarmă.

Incidentul s-a petrecut la jumătatea lunii ianuarie la Grădiniţa de stat numărul 23 din Braşov. Mama băieţelului a fost înştiinţată după ce o colegă a preşcolarului a povestit incidentul mamei ei. Colegii copilului au asistat la întâmplare, părinţii lor şi părinţii copilului maltratat luând atitudine.

El a fost luat din pătuţ, trântit pe scăunel, plesnit peste cap, a dat cu capul de masă, după care a început să plângă, a fost băgat în debara, încuiat cu lumina stinsă. Doamna s-a apropiat de uşă urlând că aşa o să i se întâmple de fiecare dată când nu va dormi, după care după câteva minute a fost scos. Băiatul plângea iar unul dintre colegi spunându-i un lucru, copilul a început să râdă, iar doamna, văzând că copilul   râde, a spus că înseamnă că nu s-a speriat suficient şi l-a băgat din nou în debara, tot cu lumina stinsă şi încuiat.”- a declarat Corina, mama copilului

În urma reacţiei părinţilor, educatoarea şi-a recunoscut fapta. În plus, părinţii susţin că, în clasă, copii sânt jigniţi, nu sânt lăsaţi să meargă la toaletă şi primesc doar două pahare cu apă pe zi. Din ziua incidentului, părinţii au scris mai multe adrese, observând şi faptul că băieţelului îi era frică să vorbească. Ulterior, subiectul a fost discutat la o şedinţă cu părinţii.

S-au făcut toate procedurile, a fost cercetată disciplinar, a fost sancţionată cu                          avertisment scris, este monitorizată. Eu sânt şi psiholog şi am mers acolo în clasă                      şi am făcut câteva jocuri cu copilaşii ca să identific în mod real ce s-a întâmplat.                         Într-adevăr copilul a fost dus în debara, exact cum a recunoscut şi doamna. A tras uşa; asta cu lumina stinsă nu şi-au dat seama copiii dacă s-a întâmplat.” – a declarat Anişoara Borcan, directoare Grădiniţa nr. 23 Braşov

Drept urmare a incidentului, educatoarea a primit un avertisment scris, păstrându-şi locul de la catedră. Dănuţ Ghican, secretar general în Ministerul Educaţiei Naţionale, a promis că va acţiona în consecinţă. Acum câteva zile, copilul de cinci ani a fost transferat la o altă grădiniţă.

Editor Emanuel Vasiliu imagine youtube

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.