“Bucuria de a fi” alături de copiii bolnavi de cancer

19/02/2019

În fiecare an, pe 15 februarie este celebrată Ziua internațională a copilului bolnav de cancer. În acest sens, Asociația Psiho-medicală „Bucuria de a fi” din Iași, care se ocupă de problematica persoanelor diagnosticate cu afecțiuni oncologice, va organiza un concert caritabil. Evenimentul va avea loc luni, 18 februarie, de la ora 18,00 la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”.

Corul Juniorii al Operei Naționale Române Iași, soprana Diana Bucur, tenorul Andrei Fermeşanu, dansatorii de la Noblesse Dans Sportiv, baletul de la Colegiul Național „Octav Băncilă” și actrița Erica Moldovan vor susţine un spectacol.

”Este un mod extrem de frumos de a face bine. Este un mod de a face bine şi îl încurajăm. Dincolo de orice profesie fiecare dintre noi suntem oameni, avem copii şi înţelegem că sănătatea este unul dintre cele mai importante aspecte. Cu atât mai mult, în momentele grave trebuie să fim alături unii de alţii.” – a declarat Andrei Fermeşanu , tenor

Banii  stânşi vor fi folosiţi pentru achiziționarea de catetere și camere implantabile necesare în tratamentul chimioterapic al copiilor.

”Noi înainte de a lansa această ….. la standarde europene. – a declarat psih. Mihaela Palade Gheran, Președinte Asociația Psiho-Medicală ”Bucuria de a fi”

În România, anual peste 400 de copii sunt diagnosticați cu afecțiuni oncologice.

Şi aici în Iaşi ….. două urgenţe medicale în acelaşi timp.” – a declarat Anca, mama unui copil aflat în remisiune

Intrarea la spectacol se va face în schimbul unei donații de 50 de lei.

Anda Matei, Ciprian Baciu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.