”CV la minut” pentru studenții politehnicii

06/11/2018

Opțiunea unui job devine mult mai ușoară pentru studenții Politehnicii ieșene. Târgul de Cariere pune la dispoziția studenților noi job-uri și noi metode de aplicare pentru acestea.  Douăzeci din cele mai importante firme ce activează în domeniile în care cele 11 facultăţi ale Universităţii Tehnice formează absolvenţi îşi prezintă două zile cele mai interesante oferte.

Pentru a veni în sprijinul studenților, organizatorii Târgului Internațional de Cariere în Inginerie au dezvoltat o aplicație prin care tinerii să poată să-și realizeze prin câțiva pași un ”CV la minut”. Acesta are complexitatea unuia profesionist, iar studenții pot să îl tipărească în momentul în care se prezintă la târg.

 „Ca noutate le-am pregătit studenților o aplicație prin care să își facă CV-ul, foarte, foarte faină dezvoltată împreună cu studenții de la automatică și calculatoare, prin care studenții au trei sectoare foarte bine definite, de la date personale, studiile pe care le-au absolvit și abilitațile, skillurile pe care le au, înât CV-ul să fie completat foarte foarte repede, dar într-un format Europass. Deci nu va fi CV-ul valabil doar în cadrul acestui târg, ci poate să îi rămână studentului” a afirmat Bogdan Budeanu, organizator. 

După completarea acestui CV,  viitorii ingineri au posibilitatea să discute cu reprezentanții companiilor și chiar să le prezinte documentul.

„Avem companii de renume și de la nivel internațional și companii locale care au plecat cu fondatori din Iași. Spunem noi că sunt din toate ariile ingineriei și mai ales care pot face în Școala Politehnică în cadrul Universității noastre. Avem prezenți peste 20 de angajatori. Angajatori mari aici alături de noi la târg așteptăm să vină cât mai mulți studenți” a comentat  Bogdan Budeanu, organizator. 

Pentru studenții care se vor prezenta la târg fără să fi completat anterior formularul online, vor avea posibilitatea să facă acest lucru abia după ce li se prezintă ofertele de pe piața muncii.

”CV-ul la minut” poate fi o punte de legătură între companii și studenți care să îi ajute pe tineri să coreleze opțiunile dorite cu medota mai eficientă de aplicare.

Mădălina Cronț/ Lucian Valacu/ Cristian Lozbă

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.