Eveniment organizat cu ocazia Zilei Unirii

23/01/2020

În cadrul celor două evenimentele moderate de profesorul universitar doctor Vasile Burlui și de conferențiarul universitar doctor Alexandru Amititeloaie, au luat parte și profesorul universitar doctor Gheorghe Cliveti, dar și istoricul, prozatorul și eseistul Gică Manole.

Astfel, Palatul Beldiman din municipiul Iași a găzduit în prima parte a manifestării, conferința centrată pe Ziua Unirii susținută de profesorul universitar doctor Gheorghe Cliveti, care a făcut o scurtă retrospectivă a evenimentelor ce au avut loc în ziua de 24 ianuarie 1859.

În cea de a doua parte a evenimentului, istoricul, prozatorul și eseistul Gică Manole  a lansat volumul Carol al II lea, de la dezertare la genocid. Cartea Carol al II-lea, de la dezertare la genocid” este un volum ce cuprinde 1006 pagini, cu 357 de titluri bibliografice, anexe, precum şi un indice de nume complet. În cartea despre Carol II, autorul a realizat o interpretare istorică complexă începând din anii copilăriei lui Carol până la înlăturarea sa de pe tron.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.