Liceul de Informatică are săli noi

Liceul de Informatică are săli noi

28/07/2016

Începând din acest an şcolar, elevii Liceului de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi vor avea laboratoare noi nouţe,  dotate pe măsură. Printr-un proiect cu finanţare europeană, a fost demarată o lucrare de extindere a corpului A, prin care s-au creat condiţii mult mai bune de studiu.

Foarte importante sunt orele de practică. Sau cel puţin asta o spun profesorii de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, motiv pentru care conducerea şcolii a luat atitudine şi a pus în 2009 bazele unui proiect de extindere. Au fost create 12 laboratoare de informatică, biologie, chimie şi fizică, laboratoare care urmează a fi dotate cu aparatură de ultimă oră, pentru ca pe 12 septembrie, când începe noul an şcolar, elevii să aibă parte de condiţii de studiu mult mai bune.

„Din comunitatea liceului a promovat dintotdeauna o educaţie asistată de calculator. Am iniţiat şapte concursuri de tradiţie la nivel naţional în care promovăm literatura română în dimensiunea virtuală, religia în dimensiunea virtuală şi profesorii noştri în echipe cu elevii peste 30 de soft-uri educaţionale”, spune Adina Romanescu, director ajunct Liceul de Informatică „Grigore Moisil”.

La ceremonia de marcare a momentului de finalizare a lucrărilor a participat şi primarul Mihai Chirica.

„Un proiect care a venit din necesitatea de a putea asigura numărul de spaţii necesare într-un spaţiu destul de îngust şi într-o zonă foarte cerută din punctul de vedere al prezenţei elevilor. De altfel, e un liceu care a rămas în continuare în clasamentul primelor zece din oraş. Am văzut şi ultimul clasament pe care l-aţi publicat şi cu o cerinţă din ce în ce mai mare”, spune Mihai Chirica, primar Iaşi.

Întreaga investiţie se ridică la suma de 4 milioane 600 de lei noi.

Reporter Ruxandra Caşu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.