Îmbulzeală la înscrierea la facultate

Îmbulzeală la înscrierea la facultate

20/07/2016

Zeci de tineri au venit încă de la primele ore ale dimineţii la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi pentru a-şi depune dosarul la una dintre facultăţi. Doar în prima zi de înscrieri peste 1.000 de candidaţi s-au înscris.

Unii mai hotărâţi, alţii cu mai multe opţiuni dar cert este că şi în acest an candidaţii se vor lupta pentru un loc la buget la Univeristatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Diversitatea specializărilor cât şi numărul mare de locuri îi determină pe absolvenţii de liceu şi nu numai să aspire la cursurile de la UAIC.

” La FEEA la Ştiinţe Economice şi la Biologie. La FEEA îmi place pentru că aş vrea să mă axez pe viitor la statistică şi la Biologie am ales pentru a doua variantă, în cazul în care la prima nu intru”, Alexandra Munteanu, candidat.

Din dragoste pentru citit şi filosofie, Ana Maria a decis să urmeze cursurile Facultăţii de Filosofie.

„Facultatea de Filosofie. Am ales această facultate pentru că îmi place mult această materie şi am zis de ce nu? Aş vrea şi la asistenţă socială, tot în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice”, Ana Maria Soraru, candidat.

Deja obişnuit cu viaţa de student şi tot ceea ce implică ea, şi cu o lucrare de licenţă la activ, Marian Dalpa a nu a stat prea mult pe gânduri şi s-a înscris la masterul Politici publice şi management instituţional. Speră ca prin intermediul studiilor postuniversitare să îşi completeze studiile de la licenţă.

„Doresc să mă axez pe partea de management de proiecte, politici publice şi tot ceea ce ţine de administraţie publică. Consider că această facultate îmi este prielnică deoarece am făcut şi licenţa aici şi îmi oferă exact informaţia de care am nevoie. Nu este un program stresant, curricula nu este încărcată extraordinar de mult şi atunci îmi oferă şansa să mă implic şi în alte activităţi”, Marian Dalpa, candidat.

Reprezentanţii universităţii se aşteaptă la un număr mare de candidaţi şi anul acesta.

„După prima zi de înscrieri la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi s-au înscris peste 1.000 de candidaţi.Peste 100 de dosare s-au depus la Facultăţile de Economie şi Administrarea Afacerilor, Litere, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei şi Informatică”, a spus Iuliana Buliga, asistent în cadrul admiterii UAIC.

Înscrierile se pot face în perioada 18-23 iulie, atât la cursurile de licenţă cât şi la cele de master.

Reporter Ruxandra Caşu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.