INVESTIŢII LA UNUL DINTRE PRINCIPALELE OBIECTIVE TURISTICE ALE JUDEŢULUI BOTOŞANI

06/11/2019

Sefii Consiliului Judetean s-au gandit in sfarsit sa-si  indrepte atentia si catre lacul cu nuferi si  Memorialul Ipotesti, obiective care atrag  anual multi turisti din toata tara si chiar din  strainatate. Cert este insa ca lacul cu nuferi de la Ipotesti, este un monument al naturii si prezentat opiniei publice drept lacul lui Eminescu, o sursa de inspiratie a poetului. Dupa mai multi ani in care au lasat in paragina  unul dintre cele mai importante obiective  turistice ale judetului, sefii Consiliului Judetean  s-au decis sa  aloce bani pentru lucrari de igienizare si chiar  investitii. In aceasta toamna, a fost curatat  lacul cu nuferi din comuna Mihai Eminescu  si s-au demarat lucrarile pentru o retea de  iluminat.

Aceasta retea de iluminat este realizata  pe alee si in jurul lacului. Nu acelasi lucru spun reprezentantii comunei  Mihai Eminescu. Ei sunt nemultumiti de modul  cum se implica sefii consiliului judetean. O problema ramane si accesul catre lacul cu  nuferi. Drumul comunal este intr-o stare jalnica  de mai mult timp si pana acum nimeni nu a  intervenit. Cat priveste drumul comunal catre lacul Mihai  Eminescu, presedintele Consiliului Judetean  promite ca in 2020 va aloca banii necesari  pentru reabilitare.

Exista oameni de cultura care sustin in continuare ca lacul este acelasi din anii tineretii lui Eminescu si l-a inspirat in scrierea unor poezii, precum Lacul.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.