Investiţii majore la acvariul din grădina zoologică Bârlad

11/09/2018

Începând de luna aceasta, spațiul în care funcționează acvariul Grădinii Zoo va fi redeschis publicului, după ce a trecut printr-un complex proces de reabilitare și reamenajare.

La inițiativa Primarului Municipiului Bârlad,Dumitru Boroș, la începutul acestui an s-au alocat 100.000 de lei pentru renovarea clădirii în care urma să fie amenajat un acvariu la standarde europene. După ce a fost renovată clădirea, respectiv începând cu luna mai, au început efectiv și lucrările de amenajare a celor opt bazine ale acvariului. Lucrările pentru reamenajarea acvariului din cadrul Grădinii Zoologice din Bârlad s-au finalizat, însă cele 18 specii de pești – care vor fi găzduite în acvarii care reproduc în detaliu biotopul amazonian – au avut și încă mai au nevoie de timp de ceva timp pentru acomodare.

“Noutatea acestei investiţii constă în faptul că fiecare acvariu în parte va constitui un microbiotop în sine. Pentru că toate speciile fac parte din biotopul amazonian aceste acvarii ar trebui să e asigure condiţiile de viaţă de acolo. Vorbim de strat, substrat, plante şi roci ce se regăsesc pe fundul bazinelor dar şi vieţuitoare cu care peştii trăiesc în armonie în jungla amazoniană, respectiv melci şi creveţi”, a declarat Adrian Arnăutu, purtător cuvânt Primăria Bârlad.

Vechiul acvariu, în care nu s-a investit niciodată, era în totalitate depășit. Având în vedere că la Bârlad există una din ultimele 15 grădini zoologice din țară,obiectivului trebuia să i se acorde atenția pe care o merită. În plus, autoritatea locală a ținut cont și de numărul destul de mare de vizitatori pe care îl are anual Grădina zoo. Așa cum arată acum noul acvariu, în perioada următoare va crește și mai mult numărul celor care o vor vizita.

 

Adnana Dumitrescu

 

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.