Investiţii majore la infrastructura Iaşului

Investiţii majore la infrastructura Iaşului

28/07/2016

În cadrul primei şedinţe ordinare a Consiliului Judeţean Iaşi din această săptămână, au fost discutate şi aprobate mai multe proiecte de hotărâre care vizează infrastructura Iaşului. Drumurile judeţene, spitalele şi transportul public, au fost doar câteva dintre punctele de pe ordinea de zi.

Situaţia actuală a drumurilor din întreg judeţul Iaşi este în vizorul autorităţilor locale. Consilierii judeţeni au decis, în cursul acestei săptămâni, ce se va întâmpla cu lucrările la drumurile din Iaşi, în special tronsonul Budeşti – Hadâmbu şi Bârnova.

„Prioritatea o au proiectele europene pentru cofinanţare. A doua prioritate este infrastructura rutieră, sanitară şi a învăţământului şi celelalte proiecte ale judeţului Iaşi pentru dezvoltare, atât a turismului a judeţului Iaşi precum şi evenimentele culturale”, spune Maricel Popa, preşedinte CJ Iaşi.

Unii consilieri sunt de părere că ar trebui demarate mai multe proiecte europene de finanţare.

„Eu sunt un susţinător foarte înflăcărat al investiţiilor în drumuri judeţene. Sunt bani, sunt studii de fezabilitate pregătite, putem să startăm mult mai multe decât două”, spune Daniel Minciună, consilier judeţean.

Întreaga investiţie se va ridica la suma de 6,5 milioane de lei.

Reporter Ruxandra Caşu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.