La o cafea, despre proiectele europene din Regiunea de Nord Est

28/09/2018

Asociația EuroDEMOS a demarat proiectul ”Cunoașterea politicilor de coeziune, factor de consolidare a identității europene”, realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.Proiectul are ca scop creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice cu privire la rolul politicii de coeziune a Uniunii Europene, prin mijloace aplicative complementare de promovare, ca modalitate de creștere a sentimentului de apartenență al cetățenilor la comunitatea europeană.

Până în prezent, Asociația EuroDEMOS a organizat 7 activități de tip cafenea publică, în 4 din cele 6 județe ale Regiunii de Nord-Est a României. Astfel, au răspuns invitației la cafea peste 700 de cetețeni din Iași, Botoșani, Piatra Neamț și Bacău. Discuțiile cu locuitorii celor patru orașe  au avut ca subiect cunoștințele acestora despre politica de coeziune. Participanții la cafeneaua publică au aflat ce obiective s-au realizat în comunitatea din care fac parte, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul de Coeziune și Fondul Social European.

În perioada următoare, asociația EuroDEMOS și-a propus  să organizeze în continuare activități de tip cafenea publică atât în Iași cât și în Bârlad și Suceava, activități prin care să informeze cetățenii asupra importanței politicii de coeziune a Uniunii Europene.

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.