Laborator de la Liceul de Informatică dotat şi modernizat

08/11/2018

Elevii de la Liceul de Informatică Grigore Moisil din Iaşi au unul dintre cele mai performante laboratoare din ţară.  Investiţia este de peste 37. 000 euro. Laboratorul va fi accesibil pentru 1.075 elevi, care învaţă anual în cadrul liceului.

Vechiul laborator a fost renovat, reţeau electrică schimbată, s-au montat corpuri de iluminat, vechea tablă a fost înlocuită cu o tablă magnetică. Un ecran de proiecţie şi a 33 de calculatoare cu softuri performante.

“Astăzi inaugurăm un laborator de informatică complet renovat şi dotat în cadrul programului dezvoltat de Şcoala de Valori. Este o întâlnire foarte frumoasă între mediul non guvernamental, mediul de afaceri şi mediul educaţional” a precizat Adina Romanescu, director adjunct, Liceul de Informatică Gr Moisil Iaşi.

Tot în noul laborator elevii au oportunitatea să discute cu experţi din domeniul IT, despre ce înseamnă meseria de programator şi care sunt paşii spre un viitor scris în linii de cod.

“Proiectul în sine are trei piloni: partea de laboratoare, partea de educaţie formală şi non formală. Au fost trei zile de ateliere. Al treilea pilon se bazează pe burse pentru profesori şi elevi, care va continua şi în 2019” a afirmat Călin Florin, Şcoala de Valori.

În cursul acestui an 20  de elevi au urmat cursuri de Java, Android Studio si metodologiile Agile Scrum. Au fost şi ateliere soft în care s-a discutat cu elevii despre viitorul tehnologiei: Internet of things, Digital Literacy, Workskills 2030. La finalul programului elevii şi-au pus imaginaţia şi creativitatea la lucru şi au creionat trei aplicaţii în care au pus în practică metodologiile învăţate în cadrul atelierelor.

Anda Matei/ Cristi Lozbă

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.