Locul doi în țară în domeniul IT

19/02/2019

Iașiul este un adevărat punct de dezvoltare al IT-ului. Astfel pentru prima conferință de înalt nivel dedicată eguvernării, Iașul a fost o opțiune firească a afirmat Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu.

Prezent la Conferința eGuvernare desfășurată la Palatul Culturii, Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu a ținut să precizeze că pentru Iași principalul competitor este Clujul.

”Iași este un pol de concentrare, de expertiză în It extrem de important. Se află într-o compeție cu alt oraș drag mie, Cluj, dar o competiție benefică pentru noi toți și pentru România. Deja Iașiul se află în media contribuției BIP de 6% din perspectiva industriei pe care astăzi o reprezint, industria IT&C.” – a declarat Alexandru Petrescu, Ministrul Comunicațiilor

Conferința de la Iași este prima dintr-o serie de evenimente care vor avea loc pe parcursul celor șase luni de președinție a României la Consiliul Uniunii Europene.

”Cel puțin la fel de important este și Consiliul Informal din data de 1 Martie de la București unde vom avea participarea participarea tuturor miniștrilor omologi, miniștri ai sectorul digital din țările membre Uniunii Europene. O întâlnire extrem de improtantă unde vom discuta strategiile de finantare pentru 2021-2027, strategii, decizii, orientări pe care le vom transforma în decizii, la momentul iulie când va avea loc Consiliul Formal de la Luxembourg. Este o intalnire de pregătire unde vom putea agrea și poate contribui prin eliminarea unor divergențe pe diferitele dosare pe care România pe sectorul digital le are în gestiune.” – a declarat Alexandru Petrescu, Ministrul Comunicațiilor

Fiind un pol de dezvoltare a industriei IT, Iașul este considerat ca fiind o zonă bună pentru astfel de investiții, a mai subiniat ministrul.

Mădălina Cronț/ Ciprian Baciu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.