MANIFESTĂRI ORGANIZATE CU OCAZIA ZILEI UNIRII PRINCIPATELOR UNITE

24/01/2020

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Iași printr-o multitudine de evenimente la care au luat parte șeful statului, Klaus Iohannis, prim-ministrul Ludovic Orban, președintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciuca dar și ambasadori, parlamentari, reprezentanți din partea administratiei locale.

În acest an, la evenimentele organizate în cinstea acestei zile a participat și omul de televiziune Florin Călinescu, pentru care, ziua de 24 ianuarie are o importanță aparte.

Manifestările dedicate acestei zile s-au desfășurat în Piața Unirii și au debutat începând cu ora 13, cuprizând un Te Deum, dar și un cuvând de binecuvântare susținut de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfinția Sa Teofan, alături de Preasfinția Sa Iosif Păuleț, Episcop Romano- Catolic. Nu au lipsit nici discursurile oficialităților locale și centrale, dar nici depunerea de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

În Piața Unirii mii de oameni s-au adunat pentru a celebra această zi de o adevărată importanță istorică.

La ora 14:30 la Mănăstirea Trei Ierarhi a avut loc o slujbă de pomenire a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, urmată de o procesiune de depunere a jerbelor de flori la mormântul domnitorului.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.