Medicul Doina Hrehoret, cetățean de onoare al Botoșaniului

30/10/2018

Momente emoționante, s-au scurs, astăzi, în sala  de ședințe a Consilului Local din municipiul  Botoșani.  Medicul chirurg Doina Hrehoret a primit titlul de  cetățean de onoare al municipului Botoșani.

Vorbim de singura femeie chirurg din sud-estul  Europei care face transplant de ficat. Până acum aproape o mie de bolnavi  condamnați la suferință au primit de la ea o nouă  șansă la viață.  Nu este un om de fier, ci un doctor care crede, din  tot sufletul, că trebuie să-și ajute semenii, cu  dragoste, devotament și dăruire totală.

Părinți, foști profesori, pacienți și oficialități au  fost prezenți, astăzi, în sala de ședințe a  Consiliului Local Botoșani.  Ei s-au strâns pentru a celebra și a cinsti așa  cum se cuvine acordarea titlului de cetățean de  onoare al orașului chirurgului Doina  Hrehoret.  Medicul a primit acest titlu pentru activitatea  susținută în domeniul transplantului hepatic.

Vizibil emoționată, Doina Hrehoret a mulțumit  tuturor celor care au avut acesta inițiativă.  Cuvintele ei au adus lacrimi în ochii celor care  au participat la festivitate.  Doina Hrehoret a realizat până acum  aproape o mie de asemenea intervenții și  crede că salvarea altor vieți este mai importantă  decât viață personală.  În fiecare zi, la Institutul Fundeni din Capitală,  încearcă să aline suferință pacienților și cu  un zâmbet, și cu o vorba bună.  Unul dintre  pacienți a fost prezent, astăzi, în sala de ședințe  și a spus emoționat că “s-a născut a două oară”.  În sala s-a aflat și fostul profesor de fizică al  medicului, care se mândrește cu o  asemenea fosta elevă.

Doina Hrehoret s-a născut în 1967 la  Botoșani și a urmat Facultatea de Medicină la  Iași. Salvează vieți la Institutul Fundeni din  București și la Spitalul Sfânta Maria, de când se  fac și în această unitate operații de transplant. Medicul nu s-a gândit nicio clipă să se mute din  țară, deși s-a perfecționat în spitale din Franța,  Austria sau Italia. Inițiativa că reputatul chirurg să primească titlul  de cetățean de onoare al orașului i-a aparținut  consilierului local Mihai Ștefan.

 

Brândușa Poclid

Octav Negura

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.