RĂSVAN POPESCU ȘI-A LANSAT LA IAȘI ROMANUL DE PARTEA BUNĂ A IERBII

07/12/2019

Vineri, la Teatrul Cub din municipiul Iași, binecunoscutul om de presă, Răsvan Popescu și-a lansat volumul DE PARTEA BUNĂ A IERBII, un roman publicat la editura Cartea Românească Educațional. În cadrul acestui eveniment organizat de Uniunea Scriitorilor, romanul lui Răsvan Popescu a fost prezentat publicului ca un bun punct de plecare pentru un scenariu de film.

“De partea bună a ierbii” poate fi privit că o linie de demarcație între un trecut nostalgic pe care eroul cărții îl regretă și un prezent dezamăgitor. Este și un spațiu în care tradiția nu a supraviețuit, fiind  înlocuită de o agitație fără noimă și fără niciun crez. În același timp, este și o carte despre căutarea lui Dumnezeu și despre vârste ca niște trepte spre cer.

În componența celor 7 capitole, autorul developează imaginea unei derive afective, derivă  prin intermediul căreia încearcă să găsească continuu repere în obiectele recuperate dintr-un proces al devenirii ce a ajuns o simplă amintire.

Răsvan Popescu s-a născut în anul 1962, în Bucureşti. Este scriitor şi scenarist și a debutat editorial în 1991 cu volumul de proză scurtă „Subomul”. A urmat romanul „Prea tîrziu” (1996), ecranizat de Lucian Pintilie, film ce a fost selectat la Festivalul de la Cannes.

Până în prezent, Răsvan Popescu, vicepreședinte al Consiliului Național al Audiovizualului, a publicat nouă volume, iar șapte scenarii de film poartă semnătura sa.

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.