MOŢIUNEA DE CENZURĂ ÎMPOTRIVA GUVERNULUI A FOST RESPINSĂ

19/06/2019

Moţiunea de cenzură “Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot” a fost respinsă, marţi, de Parlament. Au fost înregistrate doar 200 voturi favorabile, fiind necesare 233 pentru ca moţiunea să fie fost adoptată.

Premierul a apărat în Parlament realizările guvernului său, confruntat deja cu a treia moţiune de cenzură.

   „Stimați colegi din Opoziție, 
    Vă întreb cu toată sinceritatea. Chiar vă doriți să veniți la guvernare? Chiar vă doriți să schimbați acest guvern până la viitoarele alegeri? Eu știu că NU. 
   Nu am văzut din partea dumneavoastră nicio propunere de program de guvernare, nicio măsură benefică pentru români, nicio idee concretă despre funcționarea economiei în interesul cetățenilor.

   Am văzut însă declarațiile publice ale liderilor dumneavoastră. Am văzut multe metafore și sloganuri. “ a declarat Viorica Dăncilă, premierul României

Prim ministrul Dăncilă a mai adăugat că România are cea mai mare creștere economică agregată din UE în ultimii doi ani și jumătate, că efectivul salariaților din economie a ajuns la nivelul maxim al ultimilor 20 de ani, iar rata șomajului și numărul de șomeri au atins nivelul minim al ultimilor 28 de ani.

„În doi ani de guvernare PSD-ALDE, veniturile tuturor lucrătorilor români s-au majorat cât în toată perioada 2007-2016, iar avuția românilor a ajuns la recordul maxim al ultimilor 10 ani.
Această Guvernare nu lasă pe nimeni în urmă. În guvernarea PSD-ALDE, numărul românilor aflați în risc de sărăcie și excluziune socială a scăzut considerabil.
Veniturile bugetare suplimentare din perioadă guvernării PSD-ALDE sunt mai mari decât în toată perioada 2008-2016. “ a mai adăugat Viorica Dăncilă, premierul României

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seara, că în luna iulie va face o evaluare a fiecărui minister şi în funcţie de rezultate va decide un plan de remaniere.

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.