Munca le-a fost răsplătită! Notele de zece au fost premiate

Munca le-a fost răsplătită! Notele de zece au fost premiate

20/07/2016

După ani de muncă şi de studiu, elevii de clasele a VIII-a şi a XII-a care au obţinut zece pe linie au fost premiaţi în cursul acestei săptămâni de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi oficialităţile locale.

Elevii de nota zece au fost prezenţi în cursul zilei de 19 iulie la Palatul Roznovanu pentru a lua parte la festivitatea de premiere. Miruna Elena Bibire de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi a obţinut trei note de zece la probele scrise ale Bacalaureatului din acest an. Chiar dacă o parte dintre colegii ei s-au înscris la o facultate din străinătate, Miruna a decis să rămână în ţară. Ba chiar în Iaşi şi se numără printre tinerii care vor să schimbe sistemul educaţional românesc.

„Facultatea de Litere. Proaspăt înscrisă, azi dimineaţă şi foarte mândră. Sper să rămân în ţară. Asta îmi doresc cel mai mult, să fiu profesor aici, la noi, pentru că învăţământul are nevoie ca cineva să îl ducă mai departe şi, totodată, de o schimbare pentru că ştiţi cum este şi merităm şi noi, viitorul şi copii”, Elena Bibire, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Florina Pantilimonescu de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi este cea de-a doua elevă care a luat nota maximă la Bac. Deja s-a înscris la Facultatea de Arhitectură şi speră să devină unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti din ţară.

„M-am bucurat foarte mult pentru că am învăţat, normal ca orice elev şi în momentul în care am văzut că s-a îndeplinit cumva mica speranţă pe care o aveam să iau zece, bucuria a fost mare şi nu numai a mea, ci şi a părinţilor şi a profesorilor. Chiar astăzi dimineaţă am fost. M-am înscris la Facultatea de Arhitectură. Cam acesta este planul A la mine, să vedem şi rezultatele după admitere”, a  spus Florina.

Nici cei 26 de elevi care au obţinut note de zece la Evaluarea Naţională nu sunt mai prejos. Răzvan Stoica s-a înscris deja la Colegiul „Costache Negruzzi” şi aşteaptă cu nerăbdare să termine liceul pentru a merge în America să facă ceea ce ştie mai bine şi anume, să joace tenis la nivel înalt.

„Sunt foarte bucuros pentru că am reuşit să iau notă maximă la acest examen deoarece am învăţat constant pe parcursul celor patru ani de şcoală. Nu a fost nevoie să mă pregătesc în mod special în particular. Aş vrea să urmez un colegiu în America care să-mi permită să joc la o echipă deoarece practic tenisul de performanţă”, a spus elevul.

Pentru Raluca Munteanu de la Colegiul „Costache Negruzzi” reţeta succesului la aceste examene a fost consecvenţa.

„Împlinită pentru că am reuşit să îmi arăt munca celor patru ani de gimnaziu. Nu mi s-au părut foarte dificile, dar nici foarte uşoare adică trebuia să înveţi constant pe parcursul celor patru ani”, a comentat  Raluca Munteanu.

Prin încheierea acestei prime sesiuni de examene, Iaşul se clasează în topul judeţelor care au obţinut note foarte bune atât la Evaluarea Naţională cât şi la Bacalaureat.

„Un semn de respect din partea comunităţii ieşene motiv pentru care s-a şi organizat această festivitate. Şi la nivel guvernamental sunt premii tradiţionale ce se acordă şi pentru cei cu Bacalaureat de zece şi pentru Evaluare. Sigur că le doresc celor care sunt în clasa a VIII-a să ajungă la şcoala pe care au visat-o dar cu media respectivă cu siguranţă prima opţiune îi va duce şi spre şcoala pe care o doresc”, a declarat prof.dr.Camelia Gavrilă, inspector general ISJ Iaşi.

La festivitate a participat şi primarul Mihai Chirica care le-a înmânat coroniţe cu flori şi diplome celor mai buni elevi din Iaşi.

Reporter Ruxandra Caşu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.