Nicolae Botgros, cetățean de onoare în Botoșani

26/02/2020

 

Maestrul Nicolae Botgros a primit, marți , titlul de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani . Cunoscutul maestru este prezent în Botoșani cu Orchestra ” Lăutarii ” .

Festivitatea de decernare a titlului de Cetățean de onoare a fost susținută de primarul Cătălin Flutur, viceprimarii Cosmin Andrei și Marian Murariu, consilieri locali, dar și oameni de cultură din Botoșani.

Primarul a citit hotărârea de Consiliu Municipal de acordare a distincției celui care a contribuit la „promovarea muzicii populare în tot spațiul românesc și în întreagă lume”, după care i-a înmânat plachetă.

Muzeograful Ana Cosereanu a prezentat Laudatio pentru maestrul Nicolae Botgros. Primarul Cătălin Flutur a fost vizibil emoționat la discursul susținut la premierea lui Botgros.

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953, în satul Badicul Vechi, Raionul Cahul, în familia lautarului Dumitru Botgros. La șapte ani s-a dus la Școală de muzică din Cahul. Prima orchestra dirijiata de Nicolae Botgros a fost „Ciocârlia, de la Edinet. A activat apoi în Orchestra „Joc”, iar în anul anul 1973, a devenit violonist în Orchestra „Mugurel”. Datorită abilităților sale de violonist, a talentului sau deosebit, Nicolae Botgros a fost numit în anul 1978 conducător al Orchestrei Populare „ Lăutarii “.

Pentru aportul sau deosebit în promovarea românismului și a valorilor muzicii populare, în anul 2014, Nicolae Botgros a fost decorat de către președintele de atunci al României cu Ordinul Cultural în grad de Mare Ofițer Nicolae Botgros i-a emoționat pe cei prezenți , care l-au felicitat și au dorit să se fotografieze alături de el. Maestrul Nicolae Botgros a primit această distincție la propunerea lui Ștefan Dodita , președintele Fundației „ Nicoară ” Botoșani .

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.