ORAȘUL IAȘI VA AVEA 16 TRAMVAIE NOI

11/02/2020

Orașul Iași va dispune de 16 tramvaie noi, la un an de la începerea oficială a licitației. Câștigătorul, de altfel și singurul participant în cadrul acestei licitații este producătorul polonez Pesa. Tramvaiele vor avea o lungime de 30 metri şi o serie de dotări care nu se regăsesc la această oră printre vehiculele din parcul auto al Comapaniei de Transport Public. Un aspect important îl reprezintă faptul că toate tramvaiele vor dispune de aer condiţionat.

În altă ordine de idei, toate aceste noi tramvaie vor avea instalație de încălzire, sistem de supraveghere video atât în interiorul acestora, cât și în exterior, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing şi o instalaţie de informare a călătorilor atât la interior, cât şi la exterior. În privința sistemului de numărare a călătorilor, această funcție va fi posibilă datorită senzorilor video inteligenţi 3D şi a unui analizor.

 

Tramvaiele vor avea o capacitate maximă de 230 de locuri, din care 30 vor fi scaune fixe, nerabatabile. Acestea vor fi singulare, şi nu de tip banchetă, realizate din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic, vopsea înglobată, proprietăţi antigraffiti, antivandalism cu tapiţeria rezistentă la uzură şi murdărie. În fiecare tramvai va exista cel puţin un loc destiant pentru cărucior de copii şi un loc rezervat căruciorului rulant pentru persoanele cu dizabilităţi. În același timp, 4 locuri vor fi rezervate pentru persoa­nele care prezintă dificultăți de mobilitate, persoane în vârstă, invalizi sau femei însărcinate.

Costul unui astfel de tramvai depășește suma de 2 milioane de euro, iar banii provin din partea Uniunii Europene.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.