PAPA FRANCISC A NUMIT UN NOU ARHIEPISCOP MITROPOLIT DE BUCUREȘTI

23/11/2019

Sfântul Părinte Papa Francisc l-a numit pe Episcopul auxiliar al Diecezei de Iași, Monseniorul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de București și conform uzanțelor canonice a acceptat renunțarea la oficiu a Înaltpreasfințitului Ioan Robu, care a împlinit vârsta de 75 de ani.

Încărcat de emoție, Monseniorul Aurel Percă a făcut postului nostru de televiziune o declarație în exclusivitate:

Audio
Monseniorul Aurel Percă s-a născut la 15 august 1951 în Săbăoani județu Neamţ. A absolvit Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi în anul 1979, fiind hirotonit preot pentru Dieceza de Iaşi la 29 iunie 1979, de către Eminența  Sa Monseniorul Jakab Antal (citește -iacob antal)

A studiat la Roma, unde a obținut licența în  teologie patristică, în 1983, la Institutul Pontifical Oriental şi în teologie morală, în 1985, la Academia Alfonsiană.

A fost preot vicar la Bacău, iar după studii a îndeplinit diferite funcții în cadrul Diecezei de Iași: Cancelar episcopal, profesor de teologie morală și patrologie la ITRC Iași, rector al Seminarului diecezan și, din 1994, Vicar General. Din 29 septembrie 1999 este Episcop auxiliar pentru Dieceza de Iași, fiind consacrat pe 8 decembrie 1999 în noua Catedrală din Iași.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.