Plan roșu de intervenție la Botoșani

20/03/2019

S-a dat alarmă, în municipiul Botoșani,  unde a fost activat Planul Roșu de Intervenție,  după ce o explozie de proporții s-a produs la un  complex comercial.

Zeci de pompieri, cadre medicale de la  ambulanță, echipaje SMURD, jandarmi,  polițiști și voluntari au intervenit pentru salvarea  oamenilor aflați în incinta complexului.

Din fericire, în acest caz a fost vorba de o  simulare gândită de pompierii militari  botoșăneni, scopul fiind verificarea timpilor de  reacție și capacitatea de mobilizare.

Potrivit scenariului, în același timp, salvatorii au  fost chemați să intervină și în cazul unui accident  rutier cu victime.

 

Alarmă s-a dat după ora 20.00.

Potrivit scenariului, în urmă unei explozii  urmată de un incendiu s-au produs mai multe  situații de urgență în incinta complexului  comercial, respectiv: incendii, prăbușirea unor  elemente de construcție, avarii la instalațiile de  alimentare cu apă, gaze naturale și energie  electrică.

 

Iar, salvatorii au intervenit fix că într-o  situație reală.  Au căutat oamenii surprinși sub  dărâmături sau pe cei intoxicați cu fum, i-au  preluat, le-au acordat îngrijiri medicale și apoi i- au dus cu ambulanțele la spital.

 

Peste 25 de persoane au fost evacuate.

 

”S-au evacuat defapt mai multe dar 25 au fost aduse la punctul medical și ulterior dirijate către spital. Acestea au fost încadrate în codurile de culoare conform protocolului medical, tratate corespunzător și de la acțiune la acțiune ne desfășurăm activitatea mult mai corect și zic eu că pe viitor suntem din ce în ce mai pregătiț, dacă ne vom confrunta cu acțiune reală în acest sens. – a declarat Ramona Guraliuc, medic șef  UPU-SMURD

 

La exercițiul de amploare au participat pompieri,  polițiști, jandarmi, polițiști locali, cadre medicale de  la ambulanță și UPU, voluntari, reprezentanți  de la gaz și de la Telecomunicații Speciale.

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.