PROCESUL LUI LIVIU DRAGNEA A AJUNS LA FINAL

22/05/2019

Procesul lui Liviu Dragnea a ajuns la final, iar Instanţa Supremă va va pronunța sentința pe data de 27 mai.

Procurorii insistă ca politicianul să fie pedepsit, ba chiar să primească o pedeapsă mai mare decât cea dată de prima instanţă, de 7 ani și jumătate de închisoare. Avocaţii lui Liviu Dragnea au încercat până în ultima clipă să obţină amânarea procesului, mai ales că una dintre judecătoarele din completul de cinci urmează să se pensioneze de la 1 iunie.

Pentru dosarul liderului PSD, acest lucru ar fi însemnat reluarea apelului de la zero. Apărarea a cerut inclusiv ca instanţa să aştepte pronunţarea judecătorilor CCR, dar a contestat din nou şi componența primei instanțe care l-a condamnat pe şeful social-democraţilor la trei ani şi jumătate cu executare.

Şi avocatul care le apară pe fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana şi pe Olguța Şefu, fosta directoare de la Protecţia Copilului Teleorman, a cerut amânarea judecăţii până în momentul în care Curtea Constituţională se va fi pronunţat în chestiunea completurilor specilizate.

De altfel, Curtea Constituţională avea termen luni pentru a decide dacă dosarele de corupţie de la Înalta Curte trebuiau judecate în prima instanţă de completuri specilizate în astfel de fapte, doar că magistraţii au amânat decizia pentru a patra oară. Toate solicitările avocaţilor au fost respinse în bloc.

Marele absent şi la termenul de judecată de luni a fost însuşi Liviu Dragnea. Liderul PSD a decis să trimită la instanţa supremă avocatul care să-l preprezinte şi să-i facă apărarea.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.