Tratament novator în Braşov pentru accidentul vascular cerebral

29/05/2019

Cât mai multe persoane vor să salveze reprezentanţii Spitalului judeţean Braşov, inclusiv cazurile care sânt foarte grave. Medicii pot face miracole cu puţin ajutor din partea noastră. Începând din data de 1 martie 2019 astfel, Secţia clinică de neurologie a Spitalului judeţean de urgenţă Braşov a fost inclusă în acţiunea prioritară de tratament intervenţional al pacienţilor cu accident vascular cerebral.

Acest lucru înseamnă că pacienţii care suferă un accident vascular cerebral şi-n primele patru ore se prezintă la spital vor putea beneficia de tratamentul cu tromboliză. Miraculoase sânt rezultatele acestui tratament, care pot pune pacientul pe picioare la câteva ore după administrarea lui.

Ce este tromboliza? Este un tratament nou, inovativ, care înseamnă introducerea intravenos a acestei substanţe, fibrinolitic se numeşte, cu rol de-a dizolva embolul, deci cheagul de sânge care se acumulează la nivelul vasului cerebral. a declarat Conf. dr. Cristian Falup-Pecurariu, şef Secţie Neurologie

Sperăm ca până la sfârşitul anului să facem al doilea pas pe tratamentul acestor accidente vasculare şi mai exact să facem tromboliză mecanică, sperăm ca până la sfârşitul anului să  putem începe, de ce până la sfârşitul anului? Pentru că vom primi un angiograf, e nevoie de un angiograf. a susţinut Cătălin Mişarcă, director medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov

Şaptesprezece persoane care au fost eligibile au beneficiat de la începutul lunii martie de tratamentul cu tromboliză, rezultatele având o evoluţie clinică favorabilă. AVC-ul reprezintă a doua cauză de mortalitate în România, la nivel internaţional ţara noastră ocupând locul al III-lea după Bulgaria şi Macedonia de Nord în ceea ce priveşte numărul pacienţilor cu accident vascular cerebral.        

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.