Viaţă de student la liceu

Viaţă de student la liceu

15/07/2016

Peste 200 de elevi din Iaşi se vor putea bucura timp de zece zile de viaţa de student. Aceştia vor participa la cursuri, seminarii şi laboratoare mulţumită unui proiect aflat deja la a patra ediţie, SummerIS la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iaşi.

Pentru că se gândesc deja la studenţie, 226 de elevi din Iaşi s-au înscris încă din primăvară la SummerIS. Timp de zece zile, între 14-24 iulie, elevi de clasa a X-a şi a XI-a vor vedea cum este să fii student. Să iei notiţe la cursuri, să faci aplicaţii la seminarii şi laboratoare, să iei contactul cu profesorii la un nivel academic, dar pe înţelesul tuturor. Spre finalul zilei, participanţii se vor bucura şi de partea cea mai frumoasă. Şi anume cea din cămin, unde vor fi organizate petreceri şi întruniri în scopul de a socializa.

” Vă felicit pentru participarea la activităţile acestei şcoli de vară. Mi-a prins bine că am venit cu două minute şi am asistat la introducerea în atmosfera tema activităţilor pe care le veţi desfăşura în şcoala de vară dar am venit şi cu alt gând. Am venit pentru a exprima ceea ce cred pe parcursul celor opt ani cât am fost prodecan la Drept şi 12 ani, adică trei mandate cât am fost decan la Drept, am exprimat solidaritate faţă de studenţi”, a spus prof.univ.dr. Tudorel Toader, rector UAIC.

În momentul în care s-au înscris în program, elevii au avut de ales o facultate la care să meargă. De departe cei mai mulţi înscrişi au fost la Drept.

„Cel mai important lucru pentru un elev de liceu este acela de a-şi găsi drumul. Acela de a-şi alege calea pe care vrea să o urmeze în viaţă. Uneori suntem influenţaţi de familie, de părinţi, de cunoştinţe, de televizor, de media, de perspectivele anumitor profesii”, a completat prof.univ.dr. Tudorel Toader, rector UAIC.

Universităţile de Vară reprezintă cel mai amplu program naţional de promovare a unei alegeri informate a studiilor universitare de către elevii din România.

Reporter Ruxandra Caşu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.