Ziua Mondială a Diabetului, celebrată şi la Iaşi

Ziua Mondială a Diabetului, celebrată şi la Iaşi

14/11/2018

În fiecare an în 14 noiembrie, la nivel internațional, este marcată Ziua Mondială a Diabetului. Campania este inițiată de Federația Internațională de Diabet (IDF – International Diabetes Federation) pentru a atrage atenția cu privire la impactului diabetului zaharat asupra sănătății populației. Campania este derulată în peste 160 de țări din întreaga lume, iar pentru perioada 2018-2019 tema aleasă este „Familia și Diabetul”, pentru a sublinia rolul fundamental pe care îl are familia în prevenția, respectiv controlul diabetului.

 Cu acest prilej, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice va ilumina în albastru – culoarea simbol a luptei împotriva diabetului – clădirea Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Totodată, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, trage un nou semnal de alarmă cu privire la importanța diagnosticării diabetului, cât mai devreme, și a controlului eficient al afecțiunii, în condițiile în care România este una dintre țările cu cea mai ridicată prevalență din regiune.

„Diabetul se poate instala tăcut! Este o boală care evoluează ani de zile fără să aibă semne evidente, iar 1 din 2 persoane nu știe că suferă de diabet sau nu se tratează! Diagnosticarea precoce este esențială pentru controlul afecțiunii și reducerea impactului complicațiilor asociate asupra calității vieții”,a declarat prof. dr. Romulus Timar, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice organizează, în contextul Zilei Mondiale a Diabetului, Campania Națională „Controlează-ți Diabetului” ediția Iași 2018, prin care desfășoară o serie de activități, care includ, printre altele, acțiuni de informare şi educare a publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei diabetului, precum și a controlului eficient al diabetului și îmbunătățirea stilului de viață pentru persoanele afectate de această boală.

Anda Matei

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.