ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI SĂRBĂTORITĂ LA TNB

25/03/2019

Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” sărbătoreşte, pe 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului cu spectacole, expoziţii, documentare inedite, lansare de carte şi un tur ghidat. Astfel, începând cu ora 11,30 şi până la căderea ultimei cortine, Teatrul Naţional “I.L.Caragiale” îşi deschide porţile pentru toţi cei ce sunt curioşi să descopere ce se întâmplă în spectaculoasa clădire din centrul Capitalei, se arată într-un comunicat.

În Sala Media vor avea loc două proiecţii cu intrarea liberă. De la 11,30 vizitatorii pot revedea, înregistrat pe peliculă, spectacolul “Egoistul” de Jean Anouilh, cu Radu Beligan în rolul principal – actor a cărui longevivă carieră pe scenă i-a adus inclusiv o recunoaştere Guiness World Records. Spectacolul a avut premiera în 2004, s-a jucat neîntrerupt 10 stagiuni, cu peste 350 de reprezentaţii la sediu, în turnee interne şi internaţionale, toate cu sala plină. De la ora 14,00, beneficiind de comentariul live al autorului Mihai Bodea, publicul este invitat să vizioneze un material documentar inedit, “Cronica filmată a reinventării Teatrului Național București 2008-2015”.

Proiecţia-conferinţă este bazată pe o arhivă impresionantă de imagini video, fotografii, panorame, planuri de arhitectură, interviuri şi apariţii în presă şi urmăreşte nu doar reconstrucţia clădirii Teatrului Naţional, ci şi poveştile oamenilor care au lucrat aici pe întreaga durată a şantierului de remodelare a clădirii.

De asemenea, va avea loc un tur ghidat condus de Ionuţ Corpaci, pentru a descoperi partea nevăzută a Teatrului Naţional şi pentru a afla unde şi cum se nasc spectacolele. Pe traseu, vor putea fi văzute şi expoziţiile temporare găzduite în prezent de foaierele teatrului.

 

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.