Centru de excelență pentru olimpicii din mediul rural

18/09/2018

Iașiul se mândrește cu peste 100 de copii câștigători la olimpiadele internaționale. Acest fapt a determinat Consiliul Județean Iași, să înființeze un spaţiu special amenajat pentru copiii supradotaţi. Astfel, Liceul Mangeron, va fi tranformat într-un liceu de excelență.

Iaşiul se poate mândri că are cei mai mulţi olimpici din ţară. Mulţi dintre ei provin din mediul rural.

“Vom începe un parteneriat cu Inspectoratul Școlar pentru a atarge și a selecta cei mai buni elevi din mediul rural, cu probleme financiare. Sunt copiii foarte deștepți iar mulți dintre ei sunt și olimpici. Așa cum am început  ProRuralis și vrem să dezvoltăm acest principiu pentru tot județul și pentru cei din Republica Moldova” a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iaşi.

Pentru finalizarea acestui centru, finanțarea se va face din bugetul Consiliului Județean Iași. Se vor accesa totuşi și fonduri europene.

“Noi sperăm din acest an să fie selecțiile, să înceapă cu 2-3 clase, să înceapă să adune copiii din mediul rural, să îi aducă la centrul de excelență și să începem din acest an programul” a continuat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iaşi.

Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, susține că acest proiect va fi dezvoltat cu cei de la Inspectoratul Școlar.

“Să luăm liceul Mangeron. Acolo nu este o altă activitate. Vom înființa un internat pentru fete, pentru băieți, cantină. Profesorii foarte buni vor merge la liceu pentru a dezvolta centre de excelență pe diferite materii. Vom acorda burse, noi vrem să ajungem până  la 200 de copii de excelență din mediul rural” a adaugat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iaşi.

Pentru susținerea elevilor supradotaţi, Consiliul Judeţean va acorda și burse în valoare de 50 de euro.

Mădălina Cronț

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.