Grefierii au întrerupt lucrul şi au protestat

23/03/2019

Grefierii au ieşit în stradă. Nemulţumirile lor pornesc de la condiţiile de muncă, orele suplimentare neplătite, salarizarea neunitară, până la tehnica depăşită şi aparatura de mult uzată.

Grefierii au ieşit pe scările clădirii în semn de solidaritate cu cei care au protestat în Piaţa Victoriei.

Iulian Pupăză, grefier la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel IaşiSunt birouri în care sunt şi câte patru colegi, pe o suprafaţă estimată de 15-16 metri pătraţi. Sunt situaţii în care sunt mai multe calculatoare, imprimante, scannere. Toate radiază. Sunt birouri cu geamuri în curtea interioară, unde nu este lumină, nu este aer natural. Praful de la hârtie este nociv. Avem mulţi ani de muncă în sistemul judiciar şi în timp se adună. În plus, e stresul.

Daniela Costea, prim grefier la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi

02.18 Se impune reanalizarea schemelor de presonal la niveul instanţelor şi parchetelor, având în vedere volumul de activitate care a crescut în ultima perioadă. Ne dorim o salarizare corespunzătoare conform atribuţiilor şi responsabilităţilor ce ne revin în urma modificărilor legislative, şi o salarizare unitară la nivelul tuturor instanţelor şi parchetelor  02.53

Grefierii avertizează că în lipsa unei soluţionări a probelemelor din sistem vor înceta munca până la soluţionarea tuturor revendicărilor.

 

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.