Iașul dat peste cap de prima ninsoare

19/11/2018

A venit iarna. Din nou. Din nou autorităţile spun că au făcut tot posibilul pentru a degaja drumurile din municipiul şi judeţul Iaşi. Din cauza ninsorii eforturile au fost cam inutile. În prima zi a acestei săptămâni s-a circulat în condiţii de iarnă.

La Iaşi comandamentul de iarnă a fost activat de vineri, când a fost prezentat parcul de utilaje şi stocurile care sunt pregătite în această perioadă.

“S-a intervenit încă de vineri seara, când s-a intevenit odată cu primele precipitaţii. În acest moment toate utilajele parcului sunt la stradă. Din fericire nu s-au înregistrat  incidente. Se circulă în condiţii de iarnă”a afirmat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primăria Iaşi.

Greu s-a circulat nu doar în municipiul reşedinţă. În judeţul Iaşi 9 sărăriţe au acţionat tot timpul pentru a degaja drumurile. Pentru ca circulația să se desfășoare în condiții cât mai bune, în fiecare dintre bazele din județ – Iași, Târgu Frumos sau Pașcani – sunt câte 300 de tone de material antiderapant. Alte 150 de tone sunt în punctele de sprijin de la Vlădeni, Țibănești și Răducăneni sunt pregătite câte 150 de tone.

“Pe drumurile judeţene se acţionează în acest moment cu material antiderapant. Toate cele şase baze principale sunt dotate cu câteva sute de tone de material antiderapant. Sunt pregătite pentru a ieşi pe teren 22 de autobasculante prevăzute cu lamă şi răspânditor pentru zăpadă, 10 autogredere, 6 autofreze şi o automacara pentru cazuri extreme” a comentat Eliza Chirica, purtător de cuvânt al CJ Iaşi.

Probleme au fost nu doar pe drumurile şi şoselele din judeţul Iaşi.

“Pe Aeroportul Iaşi zborurile au avut întârzieri, atât cele care trebuiau să aterizeze cât şi cele care trebuiau să decoleze. Este vorba de cursele naţionale cât şi cele internaţionale”a adaugat Eliza Chirica, purtător de cuvânt al CJ Iaşi.

Din această cauză, pasagerii au trebuit să aştepte şi câte două ore în aeroport.

Anda Matei/ Marcel Cilibiu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.