IMPRUDENȚĂ, PLĂTITĂ SCUMP

09/03/2020

S-a dat și prima amendă la Botoșani în contextul Coronavirusului.
Un bărbat a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat măsură autoizolării la domiciliu. Deși acesta trebuia să stea în casă, omul a părăsit locuință în mai multe rânduri pentru a merge la serviciu.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani a sancționat cu 10.000 de lei o persoană care nu a respectat condiția autoizolării la domiciliu din cauza Coronavirusului, părăsind locuință în repetate rânduri.

Astăzi, nu mai puțin de 196 de persoane se aflau în izolare la domiciliu și niciuna în carantină.
Sunt negative testele recoltate de la persoanele contact direct cu suspecții confirmați din Suceava și din Ucraina.
Pentru o informare corectă se recomandă populației să folosească site-urile Ministerului Sănătății și al Ministerului Afacerilor Interne precum și numărul pus la dispoziție de MS: 0800 800 358.
De asemenea, Ministerul Sănătății are niște recomandări extrem de importante pentru populație: Spălați-vă mâinile de multe ori.Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute.
Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile.
Acoperiți-vă gura și nasul daca strănutați sau tușiți. Nu luai medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care vă prescrie medicul. Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantină din Europa de cel puțin 14 zile.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.