MODULE SPECIAL DOTATE PENTRU PACIENȚII AFECTAȚI DE CORONAVIRUS

05/03/2020

Module special dotate pentru pacienții afectați de coronavirus. 8 module, complet echipate, pot găzdui zeci de ieșeni, în cazul în care vor fi diagnosticați cu noul virus care face ravagii în întreagă lume. Autoritățile au luat măsuri de prevenție, mai ales că zilnic, medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași fac teste pentru depistarea coronavirusului. Între timp, sute de oameni sunt izolați la domiciliu, după ce au călătorit în Italia sau China.

8 module, special create pentru situații de urgență, pot fi folosite de persoanele care se află într-o stare de sănătate precară și care necesită ingrijrii și supraveghere medicală de specialitate. Un astfel de modul poate găzdui până la 8 persoane fiecare. Încălzirea se face cu ajutorul caloriferelor electrice și în toate camerele există dezinfectant. Containerele sunt instalate departe de oraș, într-o zonă ferită și de traficul rutier. Fiecare modul are două dormitoare, o toaletă, iar suprafață totală depășește 26 de metri pătrați. Investiția totală în acest modul ajunge la aproape 7.000 de euro.

Medicii epidemiologi, care vor monitoriza starea pacienților, vor locui în apropierea modulelor. Daca va fi nevoie, numărul acestor spatii de cazare poate fi suplimentat.

În județul Iași sunt pregătite 141 de locuri de cazare pentru eventualii pacienți diagnosticați cu noul virus care face victime în întreagă lume. În prezent, peste 500 de ieșeni sunt izolați la domiciliu, pentru o perioadă de doua săptămâni, după ce au călătorit în zonele din preajma orașelor în care au fost depistați cetățeni bolnavi de coronavirus.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.