Un nou premiu în palmaresul Teatrului Luceafărul

Un nou premiu în palmaresul Teatrului Luceafărul

04/07/2016

Abordarea artistică inedită a echipei de la teatrul „Luceafărul” a adus un nou premiu național în palmaresul instituţiei ieșene. Piesa teatrului Luceafărul intrată în atenția juriului „Festivalului Internațional de Teatru Atelier” de la Baia Mare este „Pisica Verde” de Elise Wilk. Pentru această realizare de excepție, juriul băimărean i-a acordat lui Bobi Pricop premiul pentru regie.

„Pisica Verde” nu este o simplă piesă de teatru, prin viziunea sa regizorul Bobi Pricop încercând să aducă publicul mai aproape de actori, mai aproape de dezideratul unei relații dinamice, simbiotice dintre performer și spectator. Utilizând în premieră în România sistemul silent disco, „Pisica Verde” îi invită pe ieșeni să pătrundă în atmosfera de club și să ia parte, să resimtă și să analizeze angoasele tinerei generații.

 

Această punere în scenă noncomformistă i-a adus regizorului Bobi Pricop și prima nominalizare din carieră în cadrul galelor UNITER.

 

În luna octombrie, Pisica verde va participa și la Festivalul „Festin pe Bulevard”, organizat de Teatrul „Nottara” din București.

Andrei Alecsa

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.