Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi și-a premiat dascălii

Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi și-a premiat dascălii

14/11/2018

La 205 ani primul curs de inginerie în limba română Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi și-a premiat profesorii şi cercetătorii. Cu acest prilej TUIASI a organizat şi o serie de evenimente dedicate studenţilor. Politehniștii au serbat și împlinirea a 81 de ani de la semnarea Decretului Regal pentru înființarea Școlii Politehnice Ieșene.

Astăzi este momentul central al acestor festivități este ziua în care omagiem pe toți cei care au contribuit la devenirea Politehnicei ieșene și anume vom da premiile cercetării celor 5 cercetători care s-au evidențiat în anul universitar trecut. Vom acorda 9 titluri de profesori emeriți celor mai buni profesori care de asemenea s-au remarcat” a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, Rector TUIASI.

Cu această ocazie, studenții prezenți la manifestare au avut parte de un altfel de curs, unul despre profesia de inginer.

“În discursul meu de astăzi voi arăta stadiul și provocările care se îndreaptă către profesia de inginer și de arhitect. Va fi un discurs deloc festivist, un discurs care va aborda realist situația actuală din România, cu solicitările de locuri de muncă pentru ingineri, cu oferta noastră de absolvenți pentru aceste solicitări și de asemenea cu provocările Europei vis-a-vis de aceste profesii de inginer și arhitect”a adaugat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, Rector TUIASI.

Ziua de 14 noiembrie reprezinta punctul cel mai încărcat de emoții din cadrul Zilelor Politehnicii ieșene.

 Mădălina Cronț/ Cristian Lozbă

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.