VIZITA PAPEI FRANCISC LA IAŞI

31/05/2019

Pregătirile pentru vizita Papei Francisc la Iași au intrat pe ultima sută de metri. Peste 100.000 de mii de credincioși sunt așteptați sîmbătă, 1 iunie, la Iași. Papa Francisc se va afla pentru două ore în capitala culturală a României, Iași, oraș declarat și capitală istorică.

La ora 16.45, 180 de credincioși au însoțit icoana Icoana Maicii domnului de la Cacica într-o procesiune pe Bulevardul Ștefan cel Mare spre Palatul Culturii.

Papa Francisc va ajunge apoi la Catedrala Romano Catolică unde va primi lumina de la Anton Bișoc, un preot care a slujit 70 de ani și de la un tănăr diacon. Se va închina la relicvele Sfântului Anton Durcovici și va binecuvînta 800 de  bolnavi și bătrînii. Va merge cu papamobilul în Piața Palatului .

Apoi se va îndepta, în papamobil, printre credincioși, către Palatul Culturii, unde va fi întîmpinat de patru copii din centrele de plasament susținuți de organizațiile de caritate din Moldova. Vor vorbi membri ai comunității catolice din Moldova. Mesajul Sfântului Părinte este cel mai așteptat moment.

În municipiu sunt amplasate 20 de puncte de informare. Patru mii de steaguri care simbolizează tricolorul, statul Vatican, stemele municipiului Iași și a Diecezei Romano Catolice întregesc atmosfera de sărbătoare.

Primul Papă care a vizitat România a fost Ioan Paul al lI-lea, în mai 1999, fiind de altfel prima vizită a unui Suveran Pontif într-o ţară majoritar ortodoxă.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.